Donosimo recept za brzinsku krem juhu od mrkve. Ako ne zazirete od začina, u juhu možete dodati i malo đumbira u prahu.
Predlažemo da juhu od mrkve poslužite toplu, uz nekoliko kapljica soka od limuna ili limete te tostirane listiće badema.
Krem juha od mrkve
Sastojci:
1 kg mrkve
1 l temeljca
1 češanj češnjaka
2 glavice luka
3 žlice maslaca
grančica timijana
5 zvjezdastih anisa
2 lovorova lista
sol, papar
Priprema:
Na maslacu popržite sitno nasjeckani luk i češnjak pa dodajte timijan, zvjezdasti anis i listove lovora. Ostavite začine nekoliko minuta na laganoj vatri kako bi pustili okus, ali ne zaboravite miješati. Mrkve ogulite, narežite na manje komade pa ih ubacite u tavicu.
Podlijte temeljcem, poklopite i pustite da se kuha 20-ak minuta. Iz juhe izvadite začine pa sve sastojke usitnite štapnim mikserom. Začinite soli i paprom po ukusu pa, po potrebi, vratite na vatru i zagrijte.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.