Batatje slatko povrće narančaste boje koji se kao i običan krumpir može spremati na razne načine. Sadrži puno vlakana i vitamina A, a odličan je za reguliranje razine šećera u krvi. Batat možete pržiti, peči, kuhati, a mi smo za vas pripremili recept za juhu od batata.
Sastojci:
- maslinovo ulje
- 30 g maslaca
- 2 luka
- 2 poriluka
- 2 češnja češnjaka
- 1 kg batata
- 1 žlica kumina u prahu
- 1,25 l pilećeg/povrtnog temeljca
- sol, papar
- 80 g vrhnja
Priprema:
Zagrijte ulje i otopite maslac u velikom loncu na srednjoj vatri. Kuhajte luk, poriluk i češnjak 5 minuta dok ne omekša. Dodajte batat i kumin, kuhajte još 3 minute uz miješanje. Kuhajte 20 minuta, dodajte temeljac, sol i papar. Pustite da zavrije, a zatim kuhajte 20 minuta na laganoj vatri dok batat ne omekša; kuhajte bez poklopca. Maknite lonac sa štednjaka. Miksajte štapnim mikserom dok ne postane glatko. Umiješajte vrhnje i poslužite.
Izvor: Recipetineats
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.