Svima poznat i omiljen pire od krumpira ima nova lica i to zahvaljujući začinima i začinskom bilju. Omiljeni prilog tako osim kremastog okusa budi okusne pupoljke jer se savršeno slaže s brojnim jelima. Saftovi, pečenja, umaci, zahvaljujući ovom receptu još su ukusniji.
Pire krumpir sa začinskim biljem
Sastojci:
800 g krumpira
1 glavica luka
1 žlica maslinova ulja
2 žlice nasjeckanog svježeg začinskog bilja
muškatni oraščić
50 ml vrhnja za kuhanje
100 ml mlijeka
1 žlica maslaca
Priprema:
Ogulite krumpir i kuhajte ga u posoljenoj vodi oko 20 minuta. Oljuštite i nasjeckajte luk pa ga propirjajte na vrućem ulju. Umiješajte začinsko bilje, sol, papar, muškatni oraščić i vrhnje. Zagrijte mlijeko s maslacem. Ocijedite i zgnječite krumpir, umiješajte mlijeko pa začinite solju, paprom i muškatom. Umiješajte mješavinu luka, vrhnja i začinskog bilja. Poslužite uz meso ili ribu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.