Ako ste cijeli dan proveli na poslu i želite nešto ukusno, ali brzo, pripremite pečeni batat s kuminom i umakom od grčkog jogurta. Ova kombinacija funkcionira kao zasebno jelo, gotovo za manje od pola sata. Možete dodati i nekoliko kapi soka limete, koji će se dobro sljubiti s ostalim okusima. Dobar tek!
Pečeni batat s grčkim jogurtom
Sastojci:
1 veliki batata
1 žličica mljevenog kumina
Za umak od jogurta:
100 g grčkog jogurta
4 listića mente
papar, sol
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Batat operite, prerežite popola pa ga pet minuta krčkajte u proključaloj slanoj vodi. Ocijedite krumpir, dobro ga posolite i popaprite, pospite kuminom pa svaku polovicu zamotajte u aluminijsku foliju i stavite ga direktno na rešetku u pećnici. Pustite da se peče 10-ak minuta pa provjerite je li mekan.
U međuvremenu sitno nasjeckajte mentu, pomiješajte je s grčkim jogurtom i dobro začinite. Polovice pečenog batata nadjenite pripremljenim nadjevom od grčkog jogurta.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.