Odlična salata ali i vrlo popularno arapsko jelo priprema se od bulgura ili kvinoje uz dodatak rajčica, sjeckanog peršina, mente, maslinovog ulja, limunovog soka i soli. Ovu se zdravi i hranjivu salatu poslužuje u svako doba dana, kao priolog ili samostalni obrok. Naša je preporuka da tabbouleh poslužite uz roštilj ili uz ukusne lepinje i pogače.
Tabbouleh
Sastojci:
200 g rajčica (bez sjemenki i narezane na sitno)
200 g krastavaca (bez sjemenki i narezani na sitno)
200 g kuhane kvinoje
100 ml ekstra djevičanskog maslinova ulja
2 limuna (sok i pulpa)
50 g usitnjenog lista peršina
25 g usitnjene mente
Za posluživanje
6 flatbread pogačica
apicy umak
nasjeckani listovi salate puterice
Priprema:
Pecite batate na 180 stupnjeva 30 do 40 minuta ili dok ne omekšaju. Kad se ohlade, ogulite im koru. Meso batata pomiješajte sa svim sastojcima i usitnite vilicom. Zarolajte okruglice od 50 g u sjemenke sezama te pecite 10 do 12 minuta u pećnici na 180 stupnjeva. Pripremite umak tako da umutite sve sastojke u glatku smjesu te pomiješajte sve sastojke za tabbouleh. Ugrijte flatbread pogačice, nadjenite ih žlicom tabbouleha te s malo narezane zelene salate, dodajte falafele i umak. Zarolajte i poslužite.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.