Pečene prokulice su hrskave i karamelizirane izvana, a mekane iznutra, istovremenog slatkog i orašastog okusa. Predlažemo da ih nakon pečenja prelijte preljevom od balzamičnog octa i pospete krupno naribanim parmezanom. Dobar tek!
Pečene prokulice
Sastojci:
700 g prokulica
3 žlice maslinovog ulja
½ žličice soli
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. Peteljke odrežite, uklonite sve oštećene listove i prokulice prerežite na pola. U limu za pečenje pomiješajte prokulice, maslinovo ulje i sol. Rasporedite prokulice u jednom sloju, okrenute ravnom stranom prema dolje. Pecite ih dok ne omekšaju i ne dobiju boju, otprilike 20 do 25 minuta.
Prelijte ih acetom, pospite limunovom koricom ili naribanim parmezanom. Tostirani orašasti plodovi, poput oraha ili badema, također će se dobro sljubiti s prokulicama. Poslužite odmah!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.