Trik za ukusan kus-kus je da ga umjesto vode pripremite u pilećem ili povrtnom temeljcu. U kus kus dodajte i sušeno začinsko bilje te koricu limuna, tako da dok stoji u vrućem temeljcu upija sve okuse. Poslužite toplo ili hladno, kao prilog, glavno jelo ili stavite u staklenku i ponesite na posao.
Kus-kus sa sušenim rajčicama i fetom
Sastojci:
60 ml temeljca
120 ml vode
1 češanj češnjaka
100 grama kus kusa
1 žličica origana
¼ žličice papra
½ žličice soli
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice limunovog soka
1 žličica korice limuna
40 g sušenih rajčica
50 g maslina
2 žlice feta sira
180 g konzerviranog graha
Priprema:
Ulijte temeljac u lonac, dodajte vodu, protisnite češanj češnjaka pa pričekajte da zavrije. Umiješajte kus kus, poklopite i maknite s vatre i ostavite pet minuta. Maknite poklopac, umiješajte origano, sol, papar, maslinovo ulje, limunov sok i koricu i ostavite da se kratko hladi dok pripremate ostatak sastojaka.
Sušenu rajčicu narežite na manje komade, masline narežite na kolutiće i pripremite feta sir. Ubacite narezane sastojke, sir i grah u kus kus i sve promiješajte. Ohladite ili poslužite odmah.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.