U ovom smo receptu koristili pileća prsa, ali imajte na umu da slaninu možete omotati i oko otkoštenog batka ili zabatka. Važno je samo da pripazite da svi komadi budu otprilike iste veličine kako bi se ravnomjerno ispekli u pećnici.
Naravno, prsa možete napuniti špinatom i svježim sirom pa ih potom omotati. Poslužite uz kremasti pire krumpir, rižu ili povrće kuhano na pari.
Piletina omotana slaninom
Sastojci:
4 komada otkoštenih pilećih prsa
8 šnita slanine
50 g smeđeg šećera
2 žličice dimljene paprike
½ žličice češnjaka u granulama
½ žličice luka u prahu
½ žličice papra
½ žličice soli
1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. U maloj posudi pomiješajte smeđi šećer, dimljenu papriku, češnjak, luk, sol i papar. Na svaki komad utrljate začine, ostavljajući polovicu začina sa strane. S dvije kriške slanine omotajte svaki komad mesa. U posudu za pečenje poslažite piletinu. Preostalu mješavinu smeđeg šećera i začina pospite po slanini. Pecite piletinu 30-ak minuta, dok slanina ne bude hrskava. Povremeno podlijte meso s tekućinom iz pekača. Pospite svježim peršinom i poslužite s prilogom po želji.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.