Da, moguće je napraviti ručak za manje od 10 minuta. Ako trebate dokaz, isprobajte ove kremaste njoke u umaku od parmezana i crnog papra.
Imajte na umu da su sastojci u nastavku dostatni za pripremu dvije porcije. Dobar tek!
Njoki s parmezanom i paprom
Sastojci:
300 g njoka
2 žlice maslaca
60 g naribanog parmezana
svježe mljeveni crni papar
Priprema:
U veću posudu ulijte vodu, dobro je posolite pa je zagrijte. Kad zavrije, ubacite njoke i kuhajte ih dok ne isplivaju na površinu. Pripazite da se ne prekuhaju i sačuvajte čašu vode od kuhanja.
Zagrijte maslac u dubljoj tavi. Dodajte njoke, parmezan i veću količinu papra, a zatim ih podlijte s otprilike 100 ml vode od kuhanja. Pojačajte vatru pa krenite miješati. Kad umak bude kremast i gust prema vašim željama, maknite s vatre. Isprobajte pa po potrebi dodatno posolite. Poslužite odmah!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.