Svježe, tanko narezane rotkvice su savršene za uskrsni stol, ali preporučujemo da ipak malo eksperimentirate. Prelijte ih medom i balzamičnim octom, ubacite ih u pećnicu i uživajte u svakom zalogaju.
Poslužit će kao odličan prilog, ali i odlična baza za bogatu salatu. Dobar tek!
Zapečene rotkvice
Sastojci:
- 2 vezice rotkvica
- 2 žlice maslaca
- 1 žličica soli
- ¼ žličice papra
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žlica svježe sjeckanog peršina
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Rotkvice operite, prerežite po dužini i stavite u posudu.
- Prelijte ih otopljenim maslacem, dodajte začine i dobro promiješajte.
- Posložite rotkvice na lim za pečenje i stavite u pećnicu na 20 minuta.
- Po želji ih prelijte medom i balzamičnim octom, pospite svježim začinskim biljem i poslužite dok su još tople.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.