Kineska nova godina je počela, a kineska kuhinja jedna je od najpopularnijih kuhinja na svijetu. Svima su poznate proljetne rolice, kineski rezanci, kineska patka i razna jela u woku. Volite li kinesku kuhinju, isprobajte lo mein, jelo iz woka s piletinom, povrćem i rezancima.
Odličan okus donosi preljev od sojinog umaka i sezamovo ulje s malo češnjaka i đumbira.
Sastojci
450 g pilećih prsa
1 žličica papra
1 žličica soli
2 žlice sezamovog ulja
60 ml pilećeg temeljca
1 žlica soja umaka
1 žlica hoisin umaka (slatko-slani umak)
1 žličica gustina
1 žlica ulja
2 češnja češnjaka
1 žlica naribanog đumbira
100 g shiitake gljiva
1 glavica luka
1 mrkva
250 g kineskih rezanaca
1 mladi luk
Recept za lo mein
Narežite
Pileća prsa narežite na manje komade, češnjak protisnite, luk narežite na polumjesece, mrkvu na tanke prutiće, gljive na ploške, a mladi luk na kolutiće.
Skuhajte rezance
Kineske rezance skuhajte prema uputama na pakiranju.
Začinite
Začinite piletinu sa soli i paprom i jednom žlicom sezamovog ulja, dobro promiješajte i ostavite sa strane.
Pomiješajte
Pomiješajte pileći temeljac sa sezamovim uljem, sojom i hoisin umakom. Ubacite žličicu gustina, dobro promiješajte i stavite sa strane.
Pržite meso
U wok tavi zagrijte ulje, dodajte piletinu i pržite pet minuta povremeno miješajući.
Pržite povrće
Piletinu prebacite na tanjur, a u tavu dodajte protisnuti češnjak i naribani đumbir te pržite jednu minutu. Dodajte gljive, luk, mrkvu i kratko pržite da povrće ipak ostane malo hrskavo.
Kuhajte
Vratite piletinu, dodajte kuhane rezance i umak. Kuhajte sve zajedno još tri minute, po potrebi protresite tavu kako bi se svi sastojci sjedinili. Pospite tankim kolutićima mladog luka.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.