Piletina je praktično i pristupačno meso koje se brzo i jednostavno priprema, a za brzi ručak najbolje je ispeći pileća prsa te dodati vrhnje za kuhanje ili pak pasiranu rajčicu. Donosimo vam brzi recept za piletinu s rižom u umaku od rajčica koja je gotova za pola sata.
Sastojci
- 500 g riže
- 500 g pilećih prsa
- 200 ml pasirane rajčice
- 50 g maslaca
- ulje
- 1 luk
- 2 češnja češnjaka
Recept za piletinu s rižom u umaku od rajčica
Popržite
Piletinu narežite na komadiće i popržite na malo ulja.
Pirjajte
Izvadite meso, pa u istoj tavi prodinstajte luk i češnjak. Dodajte rižu i kada postane staklasta ulijte čašu vode i posolite po ukusu. Kuhajte 20-30 minuta.
Dodajte pasiranu rajčicu
Kad tekućina ispari dodajte piletinu, još začina po ukusu i pasiranu rajčicu. Stalno miješajte i dolijevajte vruću vodu ili temeljac. Kad je riža gotova, dodajte maslac, promiješajte i poslužite.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.