Lazanje su mnogima omiljeno jelo, a u originalu se pripremaju od kora tijesta, mljevenog mesa ili povrća i bešamel umaka i zapeče se u pećnici. Postoje i jednostavnije i brže verzije ovog jela, te ga možete pripremiti od jeftinih sastojaka.
Isprobajte nešto drulčiji recept za jeftiniju verziju ovog talijanskog specijaliteta bez paljenja pećnice. U tavi pripremite lazanje s kruhom, gotovom tjesteninom, povrćem, sirom i s dva umaka - crvenim i bijelim.
Recept za lazanje s kruhom i povrćem
Sastojci:
8 kriški kruha
100 g tvrdog sira
maslac
Za umak od rajčice:
3 rajčice
1 luk
2 češnja češnjaka
1 žličica origana
1/2 žličice crvene paprike
1 žličica šećera
1/2 žličice mljevene paprike
Za bijeli umak:
1 žlica ulja
1 žličica maslaca
1 režanj češnjaka
3 šalice mlijeka
1/2 šalice tjestenine
1/2 žličice papra
1/2 žličice origana
100 g tvrdog sira
Za povrće:
1 žlica ulja
1 žličica maslaca
1 režanj češnjaka
1/2 luka
1/2 crvene paprike
1/2 zelene paprike
1/2 šalice kukuruza
100 g brokule
1 manja rajčica
1 žličica origana
1 žličica mljevene paprike
Detaljan postupa pripreme pogledajte u videu:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.