Za pripremu tjestenine s inćunima trebat će vam sedam sastojaka, uključujući začine, i 20-ak minuta. Drugim riječima, ovo je idealan obrok za radni tjedan, kada je kuhanje teže uklopiti u dnevni raspored.
Preporučujemo da upotrijebite špagete, ali dobar su izbor i linguini i široki rezanci.
Sastojci:
450 g špageta
4 žlice maslinovog ulja
3 češnja češnjaka
60 g inćuna
120 g krušnih mrvica
60 g svježeg peršina
papar
Priprema:
Zakuhajte veliki lonac posoljene vode. Dodajte tjesteninu i kuhajte prema uputama na pakiranju, a zatim ju ocijedite. Češnjak ogulite i protisnite, a inćune usitnite. Na tavi, na srednje jakoj vatri, zagrijte maslinovo ulje. Ubacite protisnuti češnjak i narezane inćune. Pržite dvije minute stalno miješajući.
Dodajte krušne mrvice, promiješajte i ugasite vatru. Umiješajte peršin i papar po ukusu. Prelijte vrući umak po tjestenini i lagano promiješajte. Po želji dodajte malo parmezana i poslužite.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.