Mljeveno meso je vrlo praktično i često je izbor za brzi obrok tijekom tjedna, a jako je svestrano jer se može kombinirati u raznim jelima. Od bolonjeza, musake, lazanja do bureka, a s portala StvarUkusa donosimo vam recept za punjene i pohane palačinke s mljevenim mesom.
Sastojci:
Za palačinke:
2 l mineralne vode
700 g brašna
3 jajeta
žlica šećera
žličica soli
Za nadjev:
1 luk
1 kg mljevenog mesa
papar, sol po želji
mješavina suhih začina
2 jajeta
Za pohanje:
300 g brašna
8 jaja
krušne mrvice
Priprema:
Izmiksajte smjesu za palačinke tako što ćete pomiješati jaja, brašno, sol, šećer i dodati mineralnu vodu. Na zagrijanom ulju u tavi pecite palačinke.
U posebnoj tavi dinstajte luk, zatim dodajte mljeveno meso. Dodati sve začine po želji i dinstajte dok meso ne bude pečeno. Kad se zaprži, maknite s vatre i dodajte jedno razmućeno jaje.
Nadjenite palačinke mljevenim mesom, a potom ih umotajte kao sarme i zatim ih uvaljajte u brašno, jaja i krušne mrvice. Pecite ih na tavi na vrućem ulju.
Izvor: StvarUkusa
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.