Tirolskikrumpir je autentično jelo koje potječe iz regije Tirol u Austriji, a spoj je jednostavne kombinacije sastojaka. Omiljeni je izbor kako među lokalnim stanovništvom tako i turistima koje posjećuju taj dio Austrije. Jelo je masnije tako da se može jesti kao zasebno jelo, a idealan je nakon obavljanja težih fizičkih aktivnosti kao planinskog uspona.
Sastojci:
- 800 g kuhanog krumpira
- 100 g dimljene slanine
- 2 luka
- 2 đžlice maslaca
- sol, papar
- 1/2 žličice mljevene paprike
- po 1/2 žličice sušene majčkine dušice i mažurana
- 2 žličice listića svježeg mažurana
Priprema:
Narežite krumpir na ploške, a slaninu na trakice. Luk nasitno nasjeckajte pa ga popržite sa slaninom na malo maslaca. Posloite, popaprite i začinite mljevenom paprikom. Još malo popržite pa izvadite.
U tavu dodajte ostatak maslaca pa popržite krumpir sa svih strana. Umiješajte ostale sastojke te pospite svježim mažuranom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.