Tikvice obožavaju svi, a brzo i lako se pripremaju. Ako volite pohane tikvice, ali već vam je dosadilo pohanje na isti način, vjerujemo da će vam se svidjeti ovaj recept grčkih kuhara.
Poslužite uz fini umak od kopra ili peršina, češnjaka i octa.
Sastojci:
3-4 tikvice
200-250 gr brašna
sol, suhi začini, ljuta crvena paprika, papar, origano...
4-5 jaja
ulje za prženje
1 vezica peršina ili kopra
4-5 češnja češnjaka
papar
ocat po vašem ukusu (balsamico, jabučni ili neki drugi)
Priprema:
Tajna je u rezanju tikvica koje trebate rezati skroz do peteljke da se od njih napravi lepeza. Zatim ih uvaljajte u prezle od brašna, jaja i začina. Stavite ih u ulje za prženje dok ne porumene. Poslužite ih uz umak od sitno nasjeckanog peršina ili kopra, češnjaka i octa.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.