Jedno od najpoznatijih jela koja su se pripremala u našim domovima su punjene paprike. Miris kuhanja punjenih paprika i dan danas podsjeća na ljeto i maminu ili bakinu kuhinju.
Možda već imate svoj provjeren recept za ovo jelo, ali morate isprobati i recept po kojem se punjene paprike pripremaju u Dalmaciji. Domaće dalmatinske kobasice i pršut dodatno će obogatiti jelo kojim ćete zadiviti i gladne ukućane i goste.
Recept za punjene paprike na dalmatinski način
Sastojci:
1 kg mljevene junetine
12-13 žutih paprika babura
1 šalica riže
2-4 žlice mješavine mljevene slanine, češnjaka i peršina
pola kilograma luka
1 šalica pirea od rajčice
soli i malo ulja
2 žlice brašna za posipanje
1 par dalmatinskih domaćih kobasica
200 grama nasjeckanog pršuta
1 žlica suhog začina
Priprema:
Na masti popržite crveni luk pa ga dodajte u mljeveno meso, s rižom, soli i suhim začinima, ali i u smjesu slanine, peršina i češnjaka. Očišćene paprike napunite mesom.
Stavite u dublji lonac, nalijte malo vode, dodajte kobasice i pršut. Kuhajte ih oko 15 minuta pa dodajte pire od rajčice. Nakon 2 sata laganog pirjanja dodajte papar i kuhajte još 15 minuta.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.