Krenula je sezona brokule, a mi vam preporučamo da klasično talijansko jelo od tjestenine carbonaru, obogatite zdravim ukusom brokule i tvrdog sira. Ovo jednostavno i ukusno jelo idealno je kao preporuka za brzi i ukusan tjedni ručak.
Sastojci:
- 1 glavica brokule
- 1 češanj češnjaka
- 70 g parmezana
- maslinovo ulje
- 125 ml vrhnja
- 2 jaja
- 400 g špageta
- 250 g narezane slanine
- cvjetovi brokule
- pecorini za dekoraciju
Priprema:
Zakuhajte lonac s posoljenom vodom na jakoj vatri. Dodajte brokulu, kuhajte dok ne omekša. Izvadite i stavite u zdjelu s hladnom vodom.
Brokulu, češnjak, 35 g sira i maslinovo izblendajte dok smjesa ne postae glatka. U zdjeli umutite vrhnje, jaja i preostali sir.
Skuhajte tjesteninu u loncu s kipućom vodom, ocijedite, ostavite 2 žlice vode. Vratite tjesteninu i sačuvanu tekućinu u posudu.
U međuvremenu zagrijte preostalo ulje u tavi na srednjoj vatri. Popržite slaninu dok ne porumeni. Umiješajte smjesu brokule i dodatne cvjetove brokule u tjesteninu. Dodajte smjesu od jaja i vrhnja. Miješajte dok se dobro ne sjedini. Podijelite u zdjelice, pospite slaninom i dodatnim sirom. Začinite i poslužite.
Izvor: taste
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.