Punjene tikvice su jednostavno i brzo jelo, a možete ih puniti mljevenim mesom, piletinom ili povrćem. Mi smo danas za vas pronašli povrtnu verziju s topljenimsirom i začinskim biljem.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- sol i papar
- 100 ml mlijeka
- 1 luk
- 1 češanj češnjaka
- maslinovo ulje
- 200 g topljenog sira
- začinsko bilje
Priprema:
Operite i očistite povrće. Prepolovite tikvice po dužini, izdubite ih i blanširajte. Paprike narežite na kockice, kao i izdubljeno meso tikvica. Luk i češnjak nasjeckajte.
Popirjajte luk, zatim dodajte češnjak i narezano povrće pa pirjajte još nekoliko minuta. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Namastite vatroslavnu posudu, stavite tikvice i nadjenite ih povrćem. U zagrijanome mlijeku otopite sir, posolite, popaprite i prelijte preko tikvica. Pospite začinskim biljem i pecite oko 12 minuta.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.