Pita od krumpira i povrća je jednostavno jelo za koje nećete morati raditi posebno tijesto. Skuhajte krumpir i zgnječite ga u tepsiji za tart, zapecite i dobili ste hrskavu i ukusnu koru koja će bit odlična zamijena za prhko tijesto. Jelo možete jesti za ručak ili ga spremiti kao večeru, a mi smo za vas pronašli video koji se nalazi u nastavku teksta, a detaljno prikazuje postupak pripreme.
Sastojci:
- 2 veća krumpira
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sol i papar po ukusu
- 50g mozzarelle
- 8 cherry rajčica
- 5 ploški ljutike
- Šaka špinata
- 2 jaja
- 2 žlice krem sira
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/2 žličice muškatnog oraščića
- 50ml mlijeka
- Parmezan i listići bosiljka za ukras
Priprema:
Krumpir skuhajte, stavite ga u kalup za tart i istisnite ga ravnomjerno po cijeloj tepsiji. Čvrsto pritisnite, prelijte maslinovim uljem, pospite solju i paprom te pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva oko 40-45 minute.
Dodajte mozzarellu, rajčicu, ljutiku i špinat. Umutite jaja, krem sir, sol, papar, muškatni orščić, češnjak u prahu i mlijeko. Pecite 30-35 minuta dok se ne zapeče.
Pospite parmezanom, ukrasite bosiljkom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.