Sastojci:
- 1 vrećica Talianetta tjestenine sa špinatom i sirom
- 250g svježih repova kozica
- 1 režanj češnjaka
- 50ml suhog bijelog vina
- sok pola limuna
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i svježe mljeveni papar
Priprema:
Skuhajte Talianetta tjesteninu sa špinatom i sirom uz povremeno miješanje. Vaša tjestenina bit će gotova za samo 10 minuta što će vam biti dovoljno da pripremite kozice.
Za pripremu kozica, malo maslinovog ulja zagrijte u tavi na srednje jakoj vatri. Dodajte sitno nasjecani češnjak, a kad češnjak postane aromatičan dodajte kozice. Kozice pecite dvije, tri minute na svakoj strani. Podlijte ih s bijelim vinom te malo pojačajte vatru. Kad je alkohol iz vina ishlapio, ugasite vatru i dodajte sol, svježe mljeveni papar i sok od pola limuna.
Posluživanje:
Talianetta tjesteninu sa špinatom i sirom podijelite u dva tanjura, dodajte pola kozica svakoj porciji i uživajte u ovom savršenom ljetnom obroku uz čašu bijelog vina.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.