Krenula je sezona špinata jednog od najzdravijeg povrća. Možete ga pripremiti na puno načina, a odličan je izvor željeza i kalija. Kremasta zelena tjestenina s pestom od špinata odličan je izbor za lagano ljetno jelo koje možete poslužiti kao toplo predjelo ili kao prilog glavnom jelu.
Sastojci:
- 3 šake špinata
- 12 žlica brašna
- prstohvat soli
Umak:
- 3 velike šake brašna
- pola vezice peršina
- sol i papar
- 30 g indijskih oraščića
- 2 žlice maslinovog ulja
- sok od pola limuna
Priprema:
Miješajte sve sastojke za tijesto dok ne dobijete tijesto. Premijesite nekoliko puta rukom i poklopite dok radite umak.
Miksajte dok ne postane kremasto. Zagrijte lonac s posoljenom vodom, škarama režite tijesto u vodu i kuhajte dok tjestenina ne ispliva na vrh. Izvadite tijesteninu u tavu s umakom od špinatom i prokuhajte dok se sve ne sjedini. Prilikom serviranja na vrh dodajte ribanog parmezana ili nekog drugog trvdog sira.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.