Hrskava pohana puretina u umaku od sočnih šampinjona naša je preporuka za vaš idući ručak. Kao prilog vam preporučamo da napravite rizi bizi.
Sastojci:
- 4 pureća filea
- 200 g krušnih mrvica
- 250 g parmezana
- 2 jaja
- 250 g šampinjona
- 2 dl mileram
- 150 g maslaca
- 2 žlice brašna
- 4 tanke šnite šunke
- papar i sol
Priprema:
Očistite i nasjeclajte šampinjone i 10 minuta dinstajte na maslacu. Dodajte mileram, promiješajte i ostavite sa strane. U dubokom tanjuru pomiješajte krušne mrvice i pola žličice parmezana. U drugom tanjuru pjenasto umutite jaja, poslote i pobiberite. U treću tanjur dodajte brašno. Jedan po jedan komad dobro uvaljajte u svaki tanjur i pohajte na maslacu. Komade mesa posložite u tepsiju i prelijte umakom od šampinjona. Posipajte parmezanom i stavite u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva na 5 minuta da se rastopi sir.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.