Sastojci:
- 1 vrećica Talianetta tjestenine Carbonara
- 50g krušnih mrvica
- 20g naribanog parmezana
- 2 žličice maslinovog ulja
- 1 žličica mljevene slatke paprike
- ½ žličice češnjaka u granulama
- sol i mljeveni crni papar
Postupak:
Zagrijete pećnicu na 180°C.
Dok se pećnica zagrijava, skuhajte Talianetta tjesteninu Carbonara prema uputama na vrećici i pripremite posip. U zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, krušne mrvice, naribani parmezan, mljevenu slatku papriku, češnjak u granulama, sol i mljeveni crni papar. U vatrostalnu posudu, koju ste prethodno premazali maslinovim uljem, ravnomjerno rasporedite tjesteninu i na kraju dodajte posip od parmezana i mljevene slatke paprike koji ste prethodno pripremili.
Pecite na 180 °C oko 15 minuta ili dok gornji sloj ne poprimi zlatnu boju i postane hrskav.
Posluživanje:
Zapečenu Talianetta tjesteninu Carbonara servirajte uz malo nasjeckanog svježeg peršina i poslužite uz čašu bijelog vina.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.