Za vaš današnji ručak pronašli smo recept za zasitan i ukusan ručak od ragua od kobasica u kremastoj palenti s parmezanom. Ovo jelo je bogatog okusa i aromatičnog mirisa zbog puno začina koji se koriste u pripremi. Pripremite ovaj ukusan ragu u kojem će uživati cijela vaša obitelj.
Sastojci:
- maslinovo ulje
- 500 g kobasica
- 1 glavica luka
- 4 češnja češnjaka
- sušene papričice
- 1 žlica timijana
- 2 žlice paste od rajčice
- 400 g graha
- 400 g popeta rajčice
- bosiljak
Palenta:
- 475 ml mlijeka
- 125 g palente
- 50 g maslaca
- 30 g ribanog parmezana
Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodajte kobasice narezane na kolutiće. Kuhajte, lomeći kobasice drvenom kuhačom. Dodajte luk, kuhajte miješajući 5 minuta. Dodajte češnjak, čili, timijan i pastu. Kuhajte.
Dodajte grah, rajčicu i 100 ml vode. Začinite paprom, pričekajte dok ne zakipi. Kuhajte uz povremeno miješanje dok ne zagusne.
U međuvremenu napravite kremastu palentu. Pomiješajte mlijeko i 2 šalice hladne vode. Zakuhajte na srednje jakoj vatri. Postupno dodavajte palentu, neprestano miješajući, dok se ne sjedini. Smanjite temeperaturu na srednju. Kuhajte uz stalno miješanje 2 minute. Maknite s vatre. Umiješajte maslac i parmezan. Posolite i popaprite.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.