Riža je kod nas omiljena u kombinaciji s graškom, tj. kao rizi bizi, jelo koje potječe iz Italije, a u Grčkoj slično jelo pripremaju s raznim povrćem i jednim neočekivanim sastojkom, a to su grožđice.
Kad ste raspoloženi za eksperimentiranje s okusima, isprobajte ovaj recept za ukusan prilog ili lagan međuobrok.
Rizi bizi na grčki način
Sastojci:
1/2 luka
2 češnja češnjaka
1/2 mrkve
1 šalica riže
1/2 crvene paprike
1/2 žute paprike
1/2 zelene paprike
150 g grožđica
1 žličica soli
3 šalice vode
2 žlice nasjeckanog korijandera
Priprema:
U tavi na malo ulja popržite sitno nasjeckani luk pa dodajte nasjeckani češnjak. Zatim dodajte sitno narezanu papriku, mrkvu, grožđice, opranu rižu i promiješajte. Zalijte vodom i posolite pa poklopite i kuhajte oko 15 minuta. Pospite nasjeckanim koprom i promiješajte.
Pripremu pogledajte u videu:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.