Poznati talijanski kuhari Antonio Carluccio i Gennaro Contaldo u svojoj emisiji "Dva pohlepna Talijana" pokazali su jednostavnu pripremu raznih jela, a u ovom receptu pripremaju svinjski file s medom i đumbirom.
Sastojci:
- 800-900 g svinjskog filea (u komadu)
- 2 glavice luka
- 50 g pancete
- maslinovo ulje
- komadić svježeg đumbira
- 1 mrkva
- 2-3 žlice meda
- 100 ml temeljca
- malo pastrnjaka ili bundeve
- ružmarin
Priprema:
Na maslinovom ulju popržite nasjeckanu pancetu, pa je izvadite iz tave. Meso nemojte rezati na odreske, već ga ostavite u komadu, dobro posolite. Ispecite meso i dodajte češnjak, med i đumbir. Zatim stavite u tavu u kojoj se pržila panceta. Pržite sa svih strana. Zatim vratite slaninu, dodajte nekoliko grančica ružmarina i zalijte juhom (1/2 jušne kocke razmutite u 100 ml vruće vode). Zatim dodajte krupno narezanu mrkvu, pastrnjak i luk. Kuhajte sve zajedno još sat vremena.
Postupak pripreme pogledajte u videu:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.