Ovo je odlično predjelo, dodatak za tapas druženja oko stola, koje možete pripremiti u svega nekoliko minuta. Slijedite recept te fetu s dodacima pospremite u staklenku s poklopcem te poslužite nakon što je odstajala minimalno nekoliko dana. Poslužite uz pršut, pečene paprike, patlidžane, svježe rajčice i domaći kruh.
Marinirani feta sir
Sastojci:
4 češnja češnjaka
2 manje glavice luka
2 svježe crvene ljute papričice
500 g feta sira
grančica svježeg timijana
grančica svježeg ružmarina
prstohvat origana
malo mljevene crvene paprike u prahu
2 lovorova lista
žličica crnog papra u zrnu
1/2 l maslinova ulja
Priprema:
Luk i češnjak oljuštite i nasjeckajte. Papričicu i listiće timijana i ružmarina također nasjeckajte. Sir narežite na kocke, stavite ga sa svim začinima u posudu, ulijte ulje i dobro zatvorite. Držite na tamnom i hladnome mjestu, ali ne u hladnjaku. Ostavite da odstoji najmanje tri dana, zatim poslužite.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.