Arancini su hrskave okruglice zlatne boje nalikuju na naranču, što je i razlog za sam naziv ovog talijanskog klasika. Recepti za pripemu su brojni, ali osnova im je da se ovi zalogaji pripremaju od riže, često od ostataka ruiže skuhane za ručak. Riža je baza za oblikovanje kuglica koje se pune mljevenim mesom, komadićima tune, umakom od rajčica, graškom, ali i mozzarellom, gljivama, patlidžanima... Odlične su i uz dodatak svježeg bosiljka ili peršina. Lijepa boja i hrskavost postižu se tako da oblikovane i napunjene kuglice uvaljate u krušne mrvice i pržite u dubokom ulju. Poslužite ih kao samostalan obrok ili uz ukusne umake, za ručak, večeru ili trenutke druženja oko stola.
Arancini s mozzarellom
Sastojci:
300 g kuhane riže
150 grama krušnih mrvica
2 jaja
50 g naribanog parmezana
malo svježeg peršina
sol i papar
100 g mozzarelle
ulje za prženje
Priprema:
U kuhanu rižu dodajte jaje, krušne mrvice, naribani parmezan, svježi peršin i začine te miješajte dok smjesa ne bude prožeta i ljepljiva. Oblikujte kuglice promjera četiri centimetra. Prstom napravite rupu u sredini i kuglice napunite mozzarellom. Zatvorite rupu te napunjene kuglice panirajte u razmućenom jajetu te krušnim mrvicama. Zagrijte ulje i pržite kuglice dok ne dobiju lijepu boju i hrskavu koricu. Odložite na papirnatom ručniku te poslužite uz šalšu ili drugi umak. U
slast!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.