Ako imate zalihu cherry rajčica, dobro ih začinite i ubacite u dobro zagrijanu pećnicu. Za pripremu će vam trebati nekoliko minuta, a ostatak će posla odraditi pećnica!
Pečene cherry rajčice možete poslužiti na tostiranom kruhu ili uz komad piletine, uz palentu, dodati ih na pizzu ili ih kratko izblendati i iskoristiti kao umak za tjesteninu. Dobar tek!
Pečene cherry rajčice
Sastojci:
400 g cherry rajčica
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica balzamičnog octa
1/4 zličice soli
1/4 zličice papra
1/4 zličice čili pahuljica
2 grančice svježeg timijana
Priprema:
Operite cherry rajčice pa ih obrišite papirnatim ručnicima i prepolovite. Stavite ih na lim pa ih prelijte uljem, balzamičnim octom, začinite i pospite svježim timijanom. Rasporedite ih u jedan sloj pa ih stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite otprilike 25 minuta. Poslužite odmah!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.