Predivni maleni kolačići od tijesta punjeni finom kremom mnogima su omiljeni desert iz djetinjstva, ali ne usude ih se svi pripremati. U ovaj stari recept za starinsku slastičarsku kremu uspjet će vam od prve, a oduševit ćete ukućane i goste.

Ako volite karamel, isprobajte ovaj recept koji uključuje dvije kreme - od vanilije i karamela kao i najljepšu glazuru. Na ovaj način bit će još raskošnije i elegantnije i izgledom i okusom će oduševiti vaše ukućane i goste.

Za one koji desert ne priznaju bez čokolade, na YouTube kanalu Home Cooking Adventure pronašli smo recept s dvostrukom dozom kakaa. Naime, u samo tijesto ide kakao dok u kremu ide bogata čokolada, krem sir i vrhnje za šlag. Ovakvo bogatstvo okusa stvara mekanu i glatku teksturu koja se jednostavno topi u ustima.

Originalne princes krafne

Sastojci:

Za tijesto:

  • 250 ml vode
  • 125 ml ulja
  • 2 žlice šećera
  • 150 g brašna
  • 4 jaja

Za kremu:

  • 800 ml mlijeka
  • 4 žumanjka
  • 120-250 g šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • 130 g brašna
  • 125 g maslaca
3 recepta za princes krafne
Foto: Shutterstock

Priprema:

Prokuhajte vodu, ulje i šećer pa maknite sa štednjaka. Dodajte prosijano brašno i promiješajte. Ostavite da se ohladi oko 5 minuta. Istucite jaja i nakon svakog dodavanja miksajte. Izlijte u špricu za kolače i istisnite puslice na pleh obložen papirom za pečenje i ostavljajte mali razmak. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 30 minuta. Nemojte otvarati pećnicu dok se tijesto peče. Kada je gotovo, ostavite da se ohladi 10-ak minuta.

Mlijeko (500 ml) zagrijte i umutite žumanjke s vanilin šećerom i šećerom pa dodajte brašno i miješajte pa postepeno ulijevajte preostalo mlijeko i sve pomiješajte. Ulijte u mlijeko na štednjaku i uz stalno miješanje kuhajte dok se ne zgusne. Maknite sa štednjaka, prekrijte folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Dodajte maslac sobne temperature i istucite. Puslice od tijesta prerežite na pola, pa ih punite kremom.

3 recepta za princes krafne
Foto: Shutterstock

Karamel princes krafne

Sastojci:

Za tijesto:

  • 200 ml vode
  • 50 g maslaca
  • 150 g brašna
  • prstohvat soli
  • 4 jaja

Za kremu od karamela:

  • 4 žlice šećera
  • 150 ml vrhnja za kuhanje
  • 300 ml slatkog vrhnja

Za kremu od vanilije:

  • 400 ml mlijeka
  • 50 g pudinga od vanilije
  • 4 žlice šećera
  • 300 ml slatkog vrhnja

Za karamel glazuru:

  • 125 g šećera
  • 45 g maslaca
  • 75 ml slatkog vrhnja
3 recepta za princes krafne
Foto: Shutterstock

Priprema:

Za tijesto: U loncu pomiješajte vodu, maslac i sol. Kuhajte dok se maslac ne otopi i sastojci sjedine. Dodajte brašno i brzo miješajte dok se ne dobije tijesto. Stavite u zdjelu i postupno dodajte jaja, cijelo vrijeme miksajući.. Ulijte tijesto u kalup za i istisnite ih na pleh obloženim papirom za pečenje. Između tijesta napravite razmak. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 230°C oko 10 minuta, zatim smanjite temperaturu na 200°C i pecite još 10 minuta. Ne otvarajte vrata pećnice za to vrijeme. Tijesto prepolovite.

Karamel nadjev: Otopite šećer, pa dodajte vrhnje za kuhanje koje ste prethodno zagrijali. Dobro izmiješajte i ulijte u posudu. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Izmiksajte slatko vrhnje pa dodajte ohlađeni karamel i sjedinite mikserom. Pospremite u hladnjak.

Krema od vanilije: Puding pomiješajte s 100 ml mlijeka da nema grudica. Preostalo mlijeko ulijte u posudu i dodajte šećer. Kada se zagrije dodajte puding i kuhajte dok se ne zgusne uz stalno miješanje. Izlijte u zdjelu i prekrijte prozirnom folijom pa ostavite da se ohladi. Izmiksajte slatko vrhnje pa dodajte ohlađenu kremu od vanilije i izmiksajte. Čuvajte u hladnjaku.

Za glazuru: Otopite šećer te dodajte maslac i kuhajte dok ne zavrije. Zatim ulijte vrhnje za kuhanje i kuhajte još nekoliko minuta uz stalno miješanje. Gornju polovicu tijesta umočite u glazuru i rasporedite po plehu. Slažite umočenom stranom prema gore da se osuši.

Na dio tijesta koji nije umočen u glazuru prvo izlijte kremu od vanilije, zatim nadjev od karamele (pomoću slastičarske vrećice), pa prekrijte tijestom koje ste umočili u glazuru (tj. da je glazura na vrhu).

Detaljnu pripremu pogledajte u videu:

Čokoladne princes krafne

Sastojci:

Za kuhano tijesto:

  • 80 g brašna
  • 40 g kakaa
  • 100 ml mlijeka
  • 100 ml vode
  • 2 žličice šećera
  • 1/2 žličice soli
  • 80 g maslaca
  • 4 jaja

Za čokoladnu kremu:

  • 200 g čokolade
  • 420 ml slatkog vrhnja
  • 250 g krem ​​sira
  • 40 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
3 recepta za princes krafne
Foto: Shutterstock

Priprema:

Ulijte vodu i šećer, a kada zavrije, ulijte mlijeko i posolite. Promiješajte pa dodajte maslac i miješajte dok se ne rastopi.

Maknite sa štednjaka i dodajte prosijano brašno i kakao. Sve dobro izmiksajte i vratite u lonac i kuhajte još minutu uz stalno miješanje. Prebacite tijesto u zdjelu pa postepeno dodajte jaja i izmiksajte.

Tijesto ulijte u špricu za kolače pa istisnite u obliku kruga na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25-30 minuta. Ne otvarajte pećnicu.

Izvadite tijesto i na sredini napravite rupicu čačkalicom. Ostavite da se ohladi potpuno.

Otopite čokoladu sa 120 ml slatkog vrhnja.

U posudi izmiksajte krem ​​sir, šećer u prahu i vaniliju. Dobro izmiješajte mikserom, a zatim dodajte otopljenu čokoladu. Izmiksajte i dodajte preostalo slatko vrhnje koje ste umutili. Sve lagano promiješajte kuhačom. Nadjev izlijte u slastičarsku vrećicu.

Odrežite gornji dio tijesta, pa napunite čokoladnom kremom te poklopite gornjim dijelom tijesta. Po želji pospite šećerom u prahu.

Postupak pogledajte u videu: