Jaje. Jedna riječ a toliko dobrih recepata, jela, toliko okusa i kombinacija. Jaje je važna namirnica jer je odličan izvor bjelančevina, izvor vitamina, minerala te mikronutrijenata. Volimo ga pripremljeno na razno razne načine i zanimljivo je kako svatko ima i svoj način kako savršeno skuhati, umutiti i ispeči. A kako bi i naizgled jednostavan doručak z akoji ste odlučili poslužiti kajganu ne bi bio već viđen predlažemo da kajganu poslužite u najprirodnijem izdanju - u ljusci jajeta.
Kajgana u ljusci
Sastojci:
6 jaja
4 žlice kiselog vrhnja
4 žlice mlijeka
nasjeckano začinsko bilje
sol i papar
1 žlica maslaca
Priprema: Dobro operite jaja pa nožem odrežite samo vrh da ljuske ostanu cijele. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg pa mu primiješajte žumanjak, vrhnje, mlijeko, sol i papar. Ispecite na maslacu. Kajganu raspodijelite u ljuske i ukrasite vlascem ili nekim svježim biljem. Za ukras oko jaja stavite proljetno cvijeće te poslužite uz dvopek ili neko fino pecivo.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.