Volite li mladi grašak odvojite vrijeme i okušajte se u pripremi namaza koji privlači bojom ali i okusom. Ovaj je namaz odličan dodatak svježem kruhu, poširanim jajima, komadiću pršuta, a posebno je dobrodošao kao jedno od jela koje ćete pripremit za uskrsnji doručak. Grašak spada u mahunarke koje su izvor hranjivih tvari. Ukoliko poželite pripremiti ovaj namaz van sezone svježeg graška savjet je da koristite zamrznuti.
Namaz od graška
Sastojci:
1 luk kozjak
1 žlica ulja
250 g graška
200 g svježeg sira
1 žlica slatkog vrhnja
sol, papar
Priprema:
Luk kozjak operite i sitno nasjeckajte pa ga u tavi pirjajte na vrućem ulju dok ne postane staklast. Zatim ga ostavite da se ohladi. Grašak stavite u kipuću posoljenu vodu i kuhajte oko 4 minute. Nakon što se ohladi, zgnječite ga vilicom ili usitnite štapnim mikserom. Svježi sir pomiješajte s vrhnjem i lukom kozjakom. Smjesu lagano posolite i popaprite te pomiješajte s graškom. Namaz poslužite uz tostirani kruh i pršut.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.