Niste baš tipovi od kuhanja? Bez brige, recept koji donosimo u nastavku uspješno će spremiti i najveće „neznalice“. Svjetsku slavu ovaj je jednostavan recept dosegnuo zahvaljujući društvenim mrežama, a u njegov uspjeh uvjerili su se milijuni korisnika.
Ove spicy krumpiriće poslužite uz zanimljivi dip od majoneze, senfa, meda, limunovog soka, češnjaka u prahu i peršina.
Ljutkasti pečeni krumpirići
Sastojci:
krumpiri
maslinovo ulje
nasjeckani češnjak
sušeni peršin
sušeni origano
sušena čili papričica (chili flakes)
sol, papar
Priprema:
Broj krumpira koji ćete koristiti je proizvoljan. Valja ih kratko prokuhati u slanoj vodi, otprilike 10 minuta. U međuvremenu pripremite prvi umak kojim ćete ih premazati. U zdjeli pomiješajte ulje, češnjak, origano, grubo mljeveni sušeni čili, peršin, sol i papar.
Krumpire prelijte pripremljenim umakom, promiješajte rukama pa ih stavite u pećnicu zagrijanu na 180°C. Pecite sve dok ne poprime zlatnu boju. Dok se krumpiri peku, pripremite dip u koji ćete ih umakati tako da pomiješate majonezu, senf, med, limunov sok, mljeveni češnjak i peršin. I to je to – doista je tako jednostavno!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.