Upotrijebite maslac od kikirikija zbog zdravih masti i proteina, zobene pahuljice jer su bogate vlaknima i daju strukturu proteinskim pločicama, a med zbog prirodne slatkoće. Okus proteinskog praha možete sami odabrati, a mi sam savjetujemo okus od vanilije ili čokolade.
Proteinske pločice od kikirikija
Sastojci:
180 g kikiriki maslaca
100 g meda
2 žlice kokosovog ulja
180 g zobenih pahuljica
60 g proteinskog praha
3 žlice mljevenog lana
¼ žličice mljevenog cimeta
¼ žličice soli
50 g čokoladnih kapljica ili sitno narezane čokolade
Priprema:
Kalup dimenzija 20 x 20 cm obložite papirom za pečenje. Na laganu vatru stavite manji lonac s vodom, a na njega zdjelu koja je otporna na toplinu. Na pari otopite maslac od kikirikija, med i kokosovo ulje, miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Pazite da voda ne zakipi i da ne dodiruje dno posude u kojoj topite sastojke. Maknite s vatre i kratko pričekajte da se ohladi.
Dodajte zobene pahuljice, mljeveni lan, cimet i sol pa pomiješajte. Ako je zdjela još prilično topla, ubacite ju kratko u hladnjak, a zatim špatulom umiješajte čokoladne kapljice. Dobivenu smjesu ravnomjerno utisnite u kalup i stavite u hladnjak na sat vremena ili duže, dok se ne stisne. Pomoću papira za pečenje prebacite smjesu na dasku za rezanje. Narežite na pločice i čuvajte pločice u zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do sedam dana. Svaku pločicu možete i posebno zamotati, čuvati u zamrzivaču pa vaditi po potrebi.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.