Zeleno lisnato povrće, razno razne salate, rikula i matovilac u kombinaciji s domaće uzgojenim rajčicama ali i ostalim povrćem osnova su za pripremu odličnih salata koje su obavezni dio svakodnevne prehrane. A kako bi salate bile još ukusnije te bogatije predlažemo da ih začinite odličnim preljevom ili popularnim dressingom.
Ali, onaj kupovni zamijenite domaće pripremljenim, i to od začinskih biljaka.
Preljev od začinskog bilja
Sastojci:
1 vezica miješanoga začinskog bilja (peršin, bosiljak, kopar, vlasac itd.)
150 ml temeljca
1 žličica ulja
2 žlice vinskog octa
1 prstohvat sitno naribane limunove korice
sol, papar
Priprema:
Operite i ocijedite začinsko bilje te ga nasjeckajte. Pomiješajte temeljac, ulje i
ocat, potom dodajte nasjeckano bilje i limunovu koricu. Preljev istucite pjenjačom pa ga posolite i popaprite po svom ukusu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.