Pesto od oraha i kadulje neće vas razočarati! Možete ga dodati u umake za tjesteninu, u sendviče ili ga koristiti kao bazu za pizzu. Isprobajte ga i kao umak uz svježe jabuke i kruške, kao nadjev na pečenu piletinu ili ga poslužite uz grilano povrće. Dobar tek!
Pesto od kadulje i oraha
Sastojci:
70 g listova kadulje
60 g peršina
4 češnja češnjaka
60 g tostiranih oraha
2 žlice limunovog soka
korica jednog limuna
½ žličice soli
½ žličice papra
70 ml maslinovog ulja
50 g naribanog parmezana
Priprema:
U multipraktik dodajte lišće kadulje, peršin, češnjak, tostirane orahe, limunov sok i koricu te začine. Miksajte dok smjesa ne postane glatka, a zatim polako, dok multipraktik radi, ulijevajte maslinovo ulje. Umiješajte parmezan, isprobajte i po ukusu ddatno začinite.
Stavite u staklenu posudu, dobro zatvorite i čuvajte u hladnjaku do tjedan dana.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.