Preporučujemo korištenje zelenih maslina bez koštica, a dobar su izbor i one punjene češnjakom ili paprikom. Najukusnije su kad su tople, pa ih ispecite netom prije serviranja.
Možete ih poslužiti uz tartar umak, neki lagani umak od grčkog jogurta i začinsko bilja ili pak domaći kečap. Uživajte!
Pržene zelene masline
Sastojci:
staklenka maslina bez koštica
1 jaje
100 g krušnih mrvica
sol, papar
ulje za prženje
Priprema:
Neka tava za prženje bude u potpunosti prekrivena uljem. Stavite ju na srednje jaku vatru i pričekajte da se ulje dobro zagrije. Jaje umutite u zdjelici s malo soli i papra, pa svaku maslinu uronite najprije u jaja, a zatim u krušne mrvice. Pržite masline dok ne postanu zlatne boje, otprilike 45 sekundi. Izvadite ih na papirnate ručnike kako bi se upio višak masnoće. Poslužite uz umak i uživajte!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.