Iako se za Cezar salatu mogu koristiti kupovni krutoni, ovaj hrskav dodatak omiljenom jelu možete napraviti i sami. Donosimo upute s YouTube kanala Dimitra's Dishes. Krutone možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi oko tjedan dana.
Sastojci
1 kruh
1/4 šalice maslinovog ulja
2-4 žlice maslaca, otopljenog
1-2 žličice češnjaka u prahu
1 čajna žličica soli
1/2 žličice mljevenog crnog papra
2 žličice sušenog origana
Recept za krutone
Narežite
Kruh narezati na kocke približne veličine.
Otopite
Kockicama kruha dodajte otopljeni maslac, maslinovo ulje, češnjak u prahu, sol, papar i origano.
Pomiješajte
Miješajte dok se svi sastojci dobro ne sjedine.
Pecite
Krutone posložite u pleh obložen papirom za pečenje, pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 minuta. Na pola pečenja krutone okrenite na drugu stranu.
Postupak pogledajte u videu:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.