Tijesto od krumpira jako je ukusno, ali zašto ne biste dodali krumpir i u obično dizano tijesto?
Sastojci:
550 g brašna
450 g krumpira
150 g šećera
1 jaje
150 ml jogurta
2 žličice suhog kvasca
1,5 žličica soli
1 šalica octa
Priprema:
Krumpir dobro operite, a zatim ga skuhajte s ljuskom. Ostavite da se ohladi. Zatim ga ogulite. Krumpir narežite pa dodajte malo maslaca i izgnječite ga u pire.
U pire krumpir dodajte kvasac, šećer, jaje, sol, ocat i ulijte jogurt. Sve dobro promiješajte, pa dodajte prosijano brašno. Zamijesite tijesto. Nauljite, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se diže sat vremena.
Od ovog tijesta možete raditi slana ili slatka peciva, oblikujte i napunite nadjevom. Samo premažite otopljenim maslacem prije pečenja.
Izvor: StvarUkusa
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.