Uštipci su bili zalogaji koji su se pržili od ostataka tijesta koje je bilo namijenjeno za domaći kruh. Idealni su za doručak ili večeru uz slani ili slatki namaz, a za tijesto su vam potrebna samo 4 sastojka: brašno, sol, kvasac i voda.
Priprema:
Pomiješajte brašno, sol i kvasac. Dodajte toplu vodu i izmiksajte tijesto koje se lako mijesi. Ne mora biti teško, ali svakako ne bi trebalo biti rijetko.
Ostavite da se upije, a kada se počnu stvarati mjehurići, ponovno premijesite tijesto, a jedan dio razvaljajte za uštipke. Pržite ih na vrućoj masti.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.