Japanske palačinke manje su od klasičnih i deblje, ali su još deblje od američkih palačinki i pjenaste poput soufflea. Potrebno je samo nekoliko sastojaka i malo vremena, a najvažnije je da smjesu dobro umutite. Kako bi bile prozračne i mekane, važno je umutiti bjelanjke u snijeg, a potrebno je koristiti višenamjensko ili brašno za kolače.
Sastojci:
- 50 g brašna
- 50 g šećera
- 60 ml mlijeka
- 1 žlica soka od naranče
- 3 jaja
- šećer u prahu
Priprema:
Odvojiti bjelanjke od žumanjaka, pa u žumanjke uliti sok od naranče i mlijeko. Dobro umutiti pa dodati prosijano brašno i promiješati. Bjelanjke istucite sa šećerom u čvrsti snijeg pa dobivenu smjesu dodajte u žumanjke. Sve lagano promiješajte i ulijte u slastičarsku vrećicu ili vrećicu za zamrzavanje. Dobivenu smjesu iscijedite u tavu u kojoj ste zagrijali ulje pa ulijte par kapi vode i poklopite. Pržite 7 minuta, zatim okrenite. Ponovno zalijte s par kapi vode, pa poklopite i pržite još 5 minuta.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.