Hrskavi štapići sa slaninom idelani su za večernja ljetna druženja. Jednostavni su za napraviti, a oduševit ćete sve aromom zapečene slanine u lisnatom tijestu. Poslužite štapiće sa domaćom majonezom ili nekim drugim umakom po vlastitom izboru.
Sastojci:
- 250 g lisnatog tijesta
- 100 g slanine
- 1 jaje
- 1 žlica mlijeka
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 200°C, a tepsiju obložite papirom za pečenje. Pomiješajte jaje i mlijeko i time premažite tijesto. Tijesto narežite na trake debljine 2-3 cm i na svaku stranu po jednu tanku šnitu slanine.
Zarolajte ih tako da suprotni krajvei budu zarolani u suprotnom smjeru. Zarolane štapiće stavite u tepsiju, premažite jajetom i mlijekom. Pecite oko 20 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Poslužite ut domaću majonezu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.