Svi vole domaće kiflice, ali za njih je potrebno izdvojiti više vremena. Za ovo tijesto ne trebate kvasac, već se koristi ocat koji pomaže da tijesto brže naraste. 4 razloga zašto trebate dodati ocat u dizano tijesto
Također, umjesto na toplom, tijesto se čuva na hladnom i zato ih zovu ledene kiflice. Možete ih puniti pekmezom, džemom ili marmeladom, a ukusne su i s čokoladnim punjenjem.
Sastojci:
- 700 g brašna
- 500 g margarina
- 120 ml vode
- 1 žlica octa
Priprema:
Pomiješajte prosijano brašno, margarin sobne temperature ili otopljen, ocat i vodu. Zamijesite glatko tijesto i zamotajte ga u prozirnu foliju pa ostavite u hladnjaku najmanje 12 sati, najbolje preko noći. Tijesto podijelite na dva dijela i razvucite u krug i izrežite na trokute.
Na širi dio možete staviti nadjev po želji i zarolajte. Uvaljajte kiflice u šećer i posložite ih na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta.
Izvor: StvarUkusa
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.