Mekane vafle idealne su i za doručak i za večeru. Možete poslužiti s čime god želite: čokoladom, voćem, javorovim sirupom, medom, domaćim namazom...
Sastojci:
450 ml mlijeka
3 velika jaja
125 ml ulja
1 žlica ekstrakta vanilije
225 g glatkog brašna
2 žlice praška za pecivo
3 žlice šećera
malo morske soli
Priprema:
Zagrijte pekač za vafle prema uputama (neke je potrebno malo namastiti prije pokretanja). U veću zdjelu uliti mlijeko, dodati žumanjke, ulje i vaniliju i sve sjediniti.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer i sol. Pomiješajte sve sastojke i umutite da nema grudica. Bjelanjke stavite u čistu zdjelu i istucite ih pa polako dodajte u tijesto dok ne dobijete gustu, glatku i prozračnu smjesu. Ulijte smjesu u pekač za vafle i kuhajte prema uputama, otprilike 2-3 minute.
Nemojte slagati vafle jedne na druge jer će izgubiti hrskavost.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.