Fritule su već godinama najpopularniji tradicionalni slatki zalogaj na adventskim sajmovima i u predblagdansko vrijeme. Naš poznati chef Melkior Bašić naslijedio je recept za fritule od svoje bake, a recept je prije nekoliko godina podijelio s našom poznatom slastičarkom Ivanom Čuljak koja ga je zatim objavila na svom Instragam profilu Nekajedukolace.
Recept za babine fritule
Sastojci:
- 1 jogurt
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- žlica šećera
- prstohvat soli
- korica od limuna
- korica od naranče
- 1 naribana jabuka bez kore
- 0,01l rakije
- sok jedne naranče
- 1 prašak za pecivo
- 100-150 g oštrog brašna
Priprema:
Sve sastojke stavite u posudu (prašak za pecivo na samom kraju) i promiješajte s pjenjačom. Dodajte oštro brašno po potrebi (oko 100g - 150g, ovisi o soku iz naranče i soku iz jabuke) kako bi se smjesa sjedinila. Možete kombinirati oštro i glatko brašno (70% oštro: 30% glatko). Grabite žlicom smjesu i pržite u dubokom ulju zagrijanom na oko 175 stupnjeva. Nakon prženja izvadite ih na kuhinjski papir i ostavite da se malo ohlade. Po želji ih pospite šećerom, cimetom ili preljevom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.