Teško da nekome klasičan tiramisu može dosaditi, čak i ako ga priprema svakog tjedna. No, ako ste se nekim slučajem zasitili ovog talijanskog klasika, unesite malo dinamike dodacima. U tiramisu možete dodati svježe voće ili voće iz kompota, a odličan su odabir višnje. Samo pripazite na koštice jer mogu značajno pokvariti krajnji dojam. 

Tiramisu s višnjama

Sastojci:

4 jaja
100 g šećera
6 žlica kave
500 g mascarponea
300 g piškota
višnje bez koštica
kakao (za posipanje)

 Priprema:

Skuhajte tursku kavu. Odvojite bjelanjke i žumanjke. Od bjelanjaka napravite snijeg, a žumanjke pomiješajte s ostatkom šećera i mascarponeom i miksajte dok ne dobijete glatku kremu.Kad je krema dobro razrađena, drvenom žlicom ili špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Piškote namočite u kavu i složite na dno kalupa ili u čaše. 

Na piškote rasporedite polovicu kreme i dio višanja. Zatim opet složite red piškote te završite slojem kreme. Kolač ostavite nekoliko sati u hladnjaku te prije posluživanja pospite kakaom i ukrasite ostatkom voća.