Teško da nekome klasičan tiramisu može dosaditi, čak i ako ga priprema svakog tjedna. No, ako ste se nekim slučajem zasitili ovog talijanskog klasika, unesite malo dinamike dodacima. U tiramisu možete dodati svježe voće ili voće iz kompota, a odličan su odabir višnje. Samo pripazite na koštice jer mogu značajno pokvariti krajnji dojam.
Tiramisu s višnjama
Sastojci:
4 jaja
100 g šećera
6 žlica kave
500 g mascarponea
300 g piškota
višnje bez koštica
kakao (za posipanje)
Priprema:
Skuhajte tursku kavu. Odvojite bjelanjke i žumanjke. Od bjelanjaka napravite snijeg, a žumanjke pomiješajte s ostatkom šećera i mascarponeom i miksajte dok ne dobijete glatku kremu.Kad je krema dobro razrađena, drvenom žlicom ili špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Piškote namočite u kavu i složite na dno kalupa ili u čaše.
Na piškote rasporedite polovicu kreme i dio višanja. Zatim opet složite red piškote te završite slojem kreme. Kolač ostavite nekoliko sati u hladnjaku te prije posluživanja pospite kakaom i ukrasite ostatkom voća.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.