Više smo puta čuli raspravu o tome trebali li pohani kruh biti sladak ili slan. Dok ga neki posipaju šećerom u prahu, prelijevaju medom, čokoladom ili zagrijanim džemom, drugi ne odstupaju od posluživanja uz jaja na oko i salame. Bez obzira na to u kojem ste timu, bitno je da ga dobro pripremite!
Trebat će vam ostaci kruha od dana ranije, jaja, malo mlijeka te prstohvat soli. Morate ga umočiti u smjesu s obje strane, ali i pripaziti da se u potpunosti ne razmoči. Također, obavezno ga položite na papirnate ubruse nakon pečenja kako bi se ocijedio višak masnoće. Nitko ne želi okus ulja u ustima, nije li tako?
U nastavku vam donosimo bazni recept, a dodatke prilagodite svojim željama. Dobar tek!
Osnovni recept za pohani kruh
Sastojci:
6 kriški kruha
3 jaja
Prstohvat soli
Malo mlijeka
Ulje
Priprema:
Jaja umutite s malo mlijeka pa malo posolite, ovisno o tome volite li slatku ili slanu varijantu pohanog kruha. Kruh narežite na kriške debljine 3 cm pa ga umočite s obje strane u jaja. Na tavici zagrijte ulje pa pržite kruh otprilike četiri minute sa svake strane na laganoj vatri. Prebacite pečeni kruh na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće. Poslužite odmah!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.