Ako ste se zaželjeli dobrih starih čupavaca, odvojite sat vremena za pripremu ovog klasika od čokolade i kokosa. Bazični recept lako možete prilagoditi vlastitom ukusu. Primjerice, mali dio šećera u biskvitu možete zamijeniti vanilin šećerom, a dobro će se uklopiti i korica limuna ili naranče. Uz to, budući da je čokolada zvijezda ovog recepta, odaberite neku kvalitetniju s višim postotkom kakaa. U slast!
Recept za čupavce
Sastojci:
200 g brašna
4 jaja
150 g šećera
300 g čokolade
200 ml mlijeka
150 g kokosovog brašna
Priprema:
Pjenasto umutite jaja sa šećerom pa drvenom žlicom umiješajte brašno. Izlijte u namašćeni dublji lim i pecite otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Pričekajte da se biskvit ohladi pa ga narežite na kocke. Čokoladu prelijte zagrijanim mlijekom, pustite da odstoji minutu pa miješajte dok se u potpunosti ne otopi. Biskvit sa svih strana umočite u čokoladu pa uvaljajte u kokos.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima (Narodne novine, br. 111/2021, 114/2022), komentiranje na našim portalima omogućeno je samo korisnicima koji su se prethodno registrirali i koji su se upoznali s našim pravilima komentiranja. Zabranjeno je postupanje suprotno odredbama članka 94. stavka 2. Zakona o elektroničkim medijima, a svaki je korisnik osobno odgovoran za cjelokupan sadržaj koji objavi ili učini dostupnim.
Još uvijek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš raspravu.